Tudom, hogy fizetek minden termékért, mégis kellemetlen

Biztosan nem én vagyok az egyetlen, akivel megtörténik az, hogy elmegy egy üzletbe vásárolni és hiába kifizetett minden terméket, a kihaladásnál becsipog az ellenőrző riasztótechnika. Mindig nagyon kellemetlenül érzem magam ilyenkor, pedig tudom jól, hogy fizettem mindenért. Egy időben minden üzletben ez történt velem, aztán rájöttem, hogy mindig ugyanaz a táska volt nálam minden alkalommal. Gondoltam átnézem, hátha találok benne valamit, ami megmagyarázza ezt a jelenséget. Minden kis létező zsebet átnéztem rajta, mégsem volt benne semmi. Ahogy áttapogattam a táska anyagát belülről, éreztem mintha egy kis érme alakú dologba akadna az ujjam. Később észrevettem, hogy a táska anyagán van egy kis szakadás, így már érthető volt hogyan került bele.

Nagy nehezen kihalásztam belőle, és csodálkozva néztem a kezemben tartott kis érmére. Egy régi pénzérme volt ugyanis nálam, de még sosem láttam olyat azelőtt. Gondoltam elrakom valahová, úgysem tudok vele mit kezdeni. Elmeséltem a felfedezésemet a barátomnak, aki viszont azt javasolta, hogy kérjünk rá értékbecslést, hiszen lehet, hogy értékes tárgyra bukkantam. Nemrég jött vele szembe egy weboldal, ami régi pénz felvásárlásáról szólt. Rá is kerestünk, hogy jobban utána olvassunk.

A http://regipenzfelvasarlas.hu/erme-felvasarlas/ oldal a Procopius Numizmatika weboldala. Ez a vállalkozás 2008 óta működik, és régi pénz felvásárlásával, valamint eladásával foglalkozik pont. A vállalkozás alapítása óta már egész országra kiterjedő, továbbá nemzetközi kapcsolatokra is szert tett. Így Magyarország egyik legnépszerűbb numizmatikával foglalkozó vállalkozásának mondhatják magukat. A cég alapítója maga is gyűjtő volt, továbbá ehhez kapcsolódó végzettséggel rendelkezik, ezek alapján képességük mindüknek meg van arra, hogy megfelelően azonosítsák be az érméket, bankjegyeket.

Fő elveik a becsületesség, szakmaiság, valamint a régi értékek tisztelete, aminek hangsúlyozása szimpatikus. Az elsők között vannak az országban, akikhez fordulni lehet akkor is, ha valamilyen régi, ritka pénzérmét vagy bankjegyet keresünk megvásárlás céljából, hiszen vagy meg tudjuk venni náluk vagy be tudják nekünk szerezni: http://regipenzfelvasarlas.hu/erme-felvasarlas/.

A birtokunkban lévő pénzérméket, bankjegyeket azért érdemesebb hozzájuk elvinni, mint egy régiségkereskedőhöz, mivel a Procopius Numizmatikánál több vizsgálat alá vetnek minden egyes érmét, és csak azután kerülnek értékbecslésre. Értékes lehet számukra az olyan érme, ami már régiségnek számít, tehát nincs forgalomban, leginkább a 20. század első feléből vagy korábbról. Növel továbbá értékén, ha jó állapotban van, tehát minél kevésbé kopottak, gyűrődöttek, annál többet fognak érni a régi pénzek. Valamint, ha az adott pénz nemesfémből készült, az is nagyon jó dolog. Ezekhez nekünk természetesen nem kell értenünk, hiszen pontosan ezért végzik el rajtuk a vizsgálatokat.

Régiség szempontjából az ókori érmék, vagyis a legrégebbiek bírnak a legnagyobb jelentőséggel, azután jönnek a középkori érmék, majd az újkori érmék. Ritkaság alapján a nagyon kevés számban vert érmék, valamint a nagyobb mennyiségben vert, de kevés számban fennmaradt érmék jönnek szóba. A bankjegyeket is megvizsgálják ugyanúgy, szempontok alapján.

Valószínűleg tehát sokkal jobban járunk vele, ha az érme boltban a vizsgálat utáni értékbecslést választjuk: http://regipenzfelvasarlas.hu/erme-felvasarlas/. Hiszen akkor ténylegesen kiderül, hogy mennyit is ér a birtokunkban lévő régiség. Az eladni kívánt érméket, bankjegyeket csupán be kell vinnünk az átvevő irodába, ahonnan ők átveszik az irányítást. Vizsgálatok és értékbecslés után közlik az összeget, amelyért megvárásolnák tőlünk azt.