Orra estem, majd lecseréltem a gumiabroncsaim

Egy nagyon furcsa véletlennek köszönhetem, hogy láttam, ideje lecserélni az autóm gumiabroncsait. Jöttem haza munkából, de nem volt otthon senki. Ebben semmi különleges nincs, előfordul néha, hogy a férjem és a gyerekek elmennek valahova, mire én hazajövök. Igen ám, de ezen a napon a szokásosnál valamiért szétszórtabb voltam, és mikor hazaértem, elfelejtettem kikapcsolni a riasztórendszert. Ahogy bementem a kapun, rögtön elkezdett riasztani a riasztóberendezés jó hangosan, én meg úgy megijedtem, hogy beestem az autóm mellé a kerékhez. Vetettem rá egy futó pillantást, de annyira nem foglalkoztam vele. Miután elhárult a vészhelyzet, eszembe jutott az imént említett mozzanat, és valami azt súgta, hogy pillantsak rá az autógumikra. Azt kell mondjam, megdöbbentően rossz állapotban voltak, így tudtam, hogy sürgősen le kell őket cserélni. Mivel nem volt otthon senki, úgy döntöttem, kicsit körülnézek az interneten, hogy honnan lehetne gumiabroncsokat vásárolni jó áron.

Így a keresésem során bukkantam rá a gumidiszkont.hu oldalára, ahol meglepően nagy volt a választék. Korábban még nem is hallottam erről a weboldalról, úgyhogy mindenképp szerettem volna neki adni egy esélyt. Az első benyomás mindenképp jó volt. Nem vagyok annak a híve, hogy az ember a borító alapján ítéljen, de ha egy webáruházról beszélünk, akkor fontos azért, hogy igényes legyen. Hiszen a való életben se megyünk be egy olyan boltba vásárolni, ami a külseje alapján valamiért nem szimpatikus nekünk. Legalább is én biztosan nem. Mindenesetre ezt az első elvárást megugrotta a gumidiszkont.hu, ideje volt kicsit mélyebben megismerni a kínálatot.

Van egy kereső, ahova az autónk különböző adatait lehet beírni, és az alapján kidobja a kereső azokat a gumiabroncsokat, amik a megadott paraméterek alapján passzolnak az autónkhoz. Azt is megtudtam az oldalon olvasottak alapján, hogy már csak azért is érdemes őket választani, mert már 19 éve gumiszereléssel és értékesítéssel foglalkoznak, és egy 100%-ban magyar cégről beszélünk. Nekem ez utóbbi nagyon megtetszett, mert mindig is fontosnak tartottam, hogy az ember támogassa a hazai vállalkozásokat. Ha csak módom van rá, mindig igyekszem magyar eladótól vásárolni, hiszen én magam is egy magyar kisvállalkozásnak vagyok az alkalmazottja. Személyes átvételre, illetve házhoz szállításra is van lehetőség ahhoz mérten, hogy a vásárlónak épp melyik a megfelelőbb.

Mivel én magam szinte mindig házhoz szállítással vásárlok, meg szerettem volna nézni, hogy ez itt a gumidiszkont.hu-n mennyi idő alatt történik meg. Erre a kérdésre azt a választ kaptam, hogy ha rendelésünket leadjuk még dél előtt, akkor akár másnap érkezhet is a futár a kiválasztott gumiabroncsokkal. Ha a rendelés nem sikerül dél előtt, akkor a kiszállítás 2 munkanap lesz. Szerintem ez utóbbi is abszolút elfogadható idő azért cserébe, hogy nem nekünk kell elmenni a dologért személyesen. Pénzvisszafizetési garancia is van abban az esetben, ha a vásárló valamiért nem elégedett a kapott termékkel.

Mikor hazaérkezett a család, és megmutattam a férjemnek az oldalt, amit találtam, meglepődött nem is kicsit. Ő maga sem ismerte a gumidiszkont.hu oldalát korábban, és szakavatott szemmel is végignézve is azt mondta, hogy innen bizony érdemes lehet az embernek rendelnie. Nem értette, miért kerestem az interneten pont gumiabroncsokat, aztán elmeséltem neki, hogy is jártam. Jót derült rajta, de azt mondta, hogy ha úgy vesszük, végül is megérte, mert találtam egy nagyon jó weboldalt, ami ráadásul magyar! Ha így gondolkodunk, akkor valóban megérte elesnem.