Ha riasztót keresel, a Bestmarkt-on megtalálod, legyen drága vagy olcsóbb

Amivel biztos nem éri meg spórolni az a saját biztonságunk. Sajnos már egy jó ideje, talán egészen az emberiség meglététől olyan világban élünk, ahol a veszély mindennapos. Egészen pontosan a veszély egy másik embertől. Persze nem lehetünk paranoiásak, azt gondolva, hogy minden ember, akivel találkozunk, csak arra vár, mikor rabolhat ki minket, de annyi biztos, hogy gyakran történnek ilyen esetek és az ember félelme nem teljesen alaptalan. Ezért jó, ha egy lépéssel az ilyen gonosztevők előtt járunk egy lépéssel. Persze teljesen akkor sem tudjuk magunkat megvédeni minden elől, de a riasztó rendszer végső soron nem is erre szolgál. Legalábbis nem közvetlenül. Csak arra, hogy, ahogy ezt a neve is sugallja, jelezzen, ha itt a baj, hogy legalább egy minimális esélye legyen a ház tulajának cselekedni. Legyen az a menekülés vagy a védekezés a támadás ellen.

Ilyen készülékeket feltételezem számos boltban lehet kani, én mégis a BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek web áruházában találtam meg a nekem megfelelőt. Persze nem volt olcsó, de nem is a legdrágább ebben a kategóriában. mint általában a webes vásárlások esetében most is céltudatosan kerestem. Csak a rendes vásárlásoknál, és kimondottan a könyv vásárlásoknál szokott az lenni, hogy órákat eltöltök, vagy inkább el tudnék tölteni a megfelelő keresésével. Persze ehhez az is hozzá tartozik, hogy itt nem tudod megfogni azt amit keresel vagy nézel csak képeket látsz róla, ráadásul legtöbbször jól el vannak különítve ezek. Nem úgy van, hogy mész egyik sorból a másikba, és az előbb még lámpákat néztél, most meg már cserepeket. Ahhoz, hogy itt egyik “sorból” a másikba menj, tudatosan rá kell kattintani arra, amit szeretnél, nem csak menni arra amerre a lábad visz.

Én jelen helyzetben csak annyira kerestem rá, hogy riasztó, és kaptam is három oldalnyi terméket. Hogy ennyi vajon az összes riasztójuk, vagy sem, abban nem vagyok biztos, hiszen lehet olyan termékük is, ami szintén ezt a funkciót tölti be, csak nem nevezik nevén, vagy éppenséggel magyar nevén az elektronikai gyereket. A keresés természetesen egyből a legdrágább berendezést dobja az arcodba. Nem azt mondom, hogy ez baj, csak az emberek többsége azt látja, amit valószínűleg sosem engedhet meg magának, és amire őszintén valószínűleg sose lesz szüksége. Persze biztos, van olyan épület, ahol ez nagyon hasznos lehet a Dahua ARC5402A-GW Riasztó vezérlő panel-ről beszélek, amit leginkább valami olyan helyen tudnék elképzelni, ahol 15-20 ember lakik. Többségük vagy gyerek vagy idős. Mármint 8 távirányító, videó és hang felvétel, összesen 34 zóna meg kártyaolvasó a belépéshez… Nem egy mindennapi családi ház leírása biztonsági szempontból.

BestMarkt műszaki áruház - elektronikai és informatikai cikkek

Na, de akkor én milyet választottam, ah ezt nem ( még szép, hogy nem több mint 200 ezer forintért, nem vagyok én pénzből)? Nos a vége egy Ajax Starter KIT vezetéknélküli riasztó szett lett. Kicsit gondolkoztam a most ehhez képest 20 ezerrel leárazott AJ-KIT-en, de annak a leírása nem volt ilyen jó, és féltem, hogy majd nem fogom tudni használni. Persze akkor se lett volna világ vége, meg lehet, hogy nem lett volna olyan nehéz, de abban sem voltam biztos, hogy eléggé ki lesz-e használva, mert volt valami maximum 50 vezérlés vagy mi? Nem értettem, de a lényeg az volt, hogy inkább megvettem azt, amit felfogtam még akkor is, ha kicsit drágább volt, mint a másik.

A rendelésnél már előre tudtam, hogy online szeretnék fizetni, mivel a szállítási költség 1400 forint, nem szeretnék rá még 300 forint kezelési költséget, úgyhogy inkább legyen így. Ezt amúgy minden termék mellé odateszik az oldalon, ahogy az elérhetőségeiket is, ha valami nem tiszta, kérdezni szeretnél, meg ehhez hasonlók. Ahogy azt már mondtam, ha a másik riasztót rendeltem volna meg, és nem lett volna jó, nem tört volna össze a világ, és ennek az esetében sem tört volna össze. Mint a legtöbb webáruháznál itt is 14 napon belül el lehet állni a szerződési feltétételektől, tehát ha a termék hibás, nem úgy működik, ahogy elképzeltem, vagy csak simán nem tetszik, ha 14 napon belül visszaküldöm, visszautalják a pénzemet is. Az más kérdés, milyen hamar, ez boltonként eltérő, és mivel itt nem kellett vele élnem, így nem is tudom.

És mivel ez egy elég gyors vásár volt, hamar körbe is néztem mást lehet itt még kapni. Mikor megláttam a videó játékokat kicsit felcsillant a szemem. Nem vagyok egy nagy gamer, de van egy játék, amit nagyon nagyon szeretnék egyszer, és az a Journey. Tekintve, hogy PlayStation-öm sincs, ez egy eléggé nem realizált álom, de attól még gondoltam megnézem, akad-e ilyen itt. Az sajnos nem, de egy pár Assasin’s Creed igen, ha valakit esetleg érdekel. Mivel nem ezeket kerestem, annyira nem néztem az árukat, de aki ilyen körökben mozog, az biztos meg tudja saccolni, egy-egy ilyen játék mennyit kóstál. Annyi biztos, hogy egy másik játék, amibe bele futottam, a Call of Chutulhu, ami megint PlayStation 4 – az 11 ezer. Persze, tekintve, hogy játszottam, egy hasonló jellegű asztali játékkal, és az olyan háromszor ennyi volt… Maradjunk annyiban, hogy a játékok drágák, és ember függő, kinek mi éri meg.

Másba már nagyon nem is mertem bele nézni, mert aztán valamire csak ráundorodok, mindegy milyen drága. Nem arra akarok célozni, hogy ezeket megvenni rossz dolog, csak tudom, hogy én jelen pillanatban nem rendelkezem annyi pénzzel, hogy ezeket aztán jó szívvel tudjam őket élvezni. Amire ide legközelebb vissza jövök, az édesanyám születésnapja lesz jövő tavasszal, és egy e-bookot fog kapni tőlem, ez már el lett döntve. Azt mondta, addig szeretne még olvasni, amíg tud, ráadásul itt a betűket is meg lehet nagyítani, szóval a szemét sem bántja majd annyira

Addig is ezt a kis kincses bányát lementjük a könyvjelzők közé, ahol majd remélhetőleg a későbbiekben jó szolgálatot tesz majd nekem. Addig is, ha valakit érdekelnek az itt olvasottak, javaslom, a BestMarkt műszaki áruház – elektronikai és informatikai cikkek oldalt. A linket valahol fenn találja a szövegben. Addig is vigyázzatok magatokra. Én a riasztónak hála már kissé nagyobb biztonságban érzem magam.