Beszereltettünk egy új riasztórendszert, aztán elmenekültünk otthonról

Miután megvásároltuk a lakásunkat és be is költöztünk – tekintettel arra, hogy frekventált helyen helyezkedik el és elég nagy értéket képvisel – elgondolkodtunk rajta, hogy riasztórendszert szereltetünk be. A riasztórendszerek működéséről és szerepéről már korábban írtam Nektek. Nagy nehezen megtaláltuk a számunkra megfelelőt, de akkora stresszt okozott az életünkben az egész folyamat, hogy úgy döntöttünk, muszáj lelépnünk innen valahová!

A cél biztos volt: irány a Balaton! És ha már Balaton, szerettünk volna kipróbálni valami merőben új dolgot. Valami olyat, amiben eddig még egyikünknek sem volt része. Ekkor ismerkedtünk meg a HOME – BalatonPRO oldalával, amely vitorlások bérlésével foglalkozik. Magáncélokra, családi- és baráti eseményekre és céges rendezvényekre is kibérelhetőek a hajók kevesebb-több órára, de akár több napra, sőt egy egész hétre is.

Mi csak néhány órát szerettünk volna egy vitorlás fedélzetén tölteni, megfejelve egy kis balatoni fürdőzéssel és italozással. Így a Home – BalatonPRO oldalának feltérképezését követően fel is fedeztük a számunkra legmegfelelőbb ajánlatot. A sétavitorlázás a nekünk való választás. A vitorlást természetesen kapitánnyal bocsájtják rendelkezésünkre, így nekünk tényleg nincs más dolgunk, minthogy élvezzék a hűsítő balatoni szeleket egy exkluzív jármű tetején. A Balaton közepére hajózva lehetőség van a fürdőzésre, sőt még vízi játékok segítségével a mókázás is adott. Igény esetén a kapitány italokkal is kínál minket. Teljesen belelkesedtem, hiszen ez a csomagajánlat pompásan hangzik!

A foglalás rendkívül egyszerű volt. A Home – BalatonPRO weboldalán van egy űrlap, ami egyszerűen és gyorsan kitölthető. Néhány alapadat (név, e-mail cím, telefonszám, esetleg üzenet) megadásával máris intézhető a dolog. A BalatonPRO munkatársai ezt követően felveszik velünk a kapcsolatot és küldenek egy konkrét ajánlatot. Amennyiben az megfelelő számunkra, 50%-os foglaló megfizetésével véglegesíthető a vitorlázás.

Hogy mi történik akkor, ha mégsem tudunk elmenni vagy az időjárás nem engedi a vitorlázást? Előbbi esetben bajban vagyunk, ugyanis a foglalót elveszítjük. Utóbbi esetben a Home – BalatonPRO rugalmasan kezeli a foglalást, áttehető az időpont egy másikra, amikor kedvezőbb az időjárás és lehetővé teszi a vitorlázást. A foglalással kapcsolatban egyébként a mindenkor Általános Szerződési feltételek elolvasása nagyon ajánlott, hiszen az tartalmazza meg a legfontosabb információkat és az teremti meg a szolgáltatás kereteit.

Joggal vetődik fel a kérdés, hogy hová tudunk utazni a BalatonPRO vitorlásaival? Gyakorlatilag bárhová! Ugyanis a Balaton partján számos kikötő van, amelyek ingyen használhatóak, ahol ki lehet kötni. A fő kikötők Siófokon, Fonyódon és Balatonfüreden vannak, a hajók átvétele is zömmel ott történik.

Aki a sétavitorlázás során nemcsak élvezné a kilátást, de a vitorlázás technikai részével is megismerkedne, az részt vehet a vitorlás alapoktatáson. A Home – BalatonPRO oldalra kattintva, azon belül is a “vitorlás alapoktatás” menüpontban ismerkedhetünk meg ennek a részleteivel. Természetesen egy teljes oktatást nem helyettesít, csak bevezetőként szolgál a vitorlázásba. Kisebb csoportok, családok számára ideális, tehát maximum 3-4 főnek. Az alapfogalmak, az irányok és a szükséges csomók ismertetésén túl a kikötés/ elindulás, a szélbe állás megtanítása is megtörténik az alapoktatás során. Akinek pedig megjön a kedve, az profi oktatáson is részt vehet, ráadásul kedvezményes áron.

Mondanom sem kell, a vitorlázás csodálatos élmény volt! Ahogy hazaértünk, azzal szembesültünk, hogy a riasztórendszerünk bejelzett, amíg nem voltunk otthon. Kicsit megijedtünk, de a szomszéd tájékoztatott róla, hogy csak téves riasztás volt.