A riasztórendszer beindítása előtt egyéb gondokkal kellett megküzdenünk

Nemrég végre riasztórendszert szereltettünk be a lakásunkba. Régóta vágytunk már rá, így nagy öröm volt, mikor tényleg a miénk lett. A beüzemeléssel azonban gondok adódtak. A szerelő nem üzemelte be nekünk, csak beszerelte. Így rajtunk volt a sor, hogy beindítsuk. A használati útmutatónak azonban lába kelt.

Egy lehetőségünk maradt csupán: ki kellett nyomtatnunk az internetről. Szerencsére ma már elektromos eszköz használati utasítása letölthető a webről. Meg is találtuk a szükséges használati utasítást elég gyorsan. Amikor azonban a nyomtatásra kattintottunk, baj történt: nem indult el a nyomtatás. Hát persze! Pont most fogyott ki a tinta a nyomtatóból.

Még jó, hogy épp felbukkant előttem a nyomtatoalkatresz hu hirdetése, ahonnan könnyen és gyorsan meg lehet rendelni a szükséges patronokat, tonereket, fotópapírokat vagy más, lézeripari termékeket. Legalábbis ezt ígérték. Ahogy beléptem a nyomtatoalkatresz hu oldalra, már tudtam, hogy a hirdetésben közöltek abszolút megfelelnek a valóságnak. Roppant gyorsan, szinte percek alatt el tudtam intézni a nyomtatóalkatrészek megvásárlását. Szerencsére mivel épp kaphatóak voltak a patronjaim, jó eséllyel már másnapra meg is kapom a rendelést. Hiszen 12 óra előtt jóval leadtam a rendelést. A nyomtatoalkatresz hu oldalán a szállítást most nagy szerencsémre ingyenes. A rendelés minimum összege bruttó 5.000 Ft, ez alatti rendelést nem lehet leadni. Persze mivel én rögtön 2 db patront is rendeltem, ezt bőven sikerült elérni.

A keresés is legalább olyan könnyű és szimpla a nyomtatoalkatresz hu oldalán, mint a komplett rendelés. Ugyanis ha a főoldal közepén elhelyezkedő keresőbe beírjuk a megvásárolni kívánt termék nevét, típusát, cikkszámát vagy a nyomtató típusát, ki is adja a beírt kulcsszóval egyező termékeket. Sőt, az egyes termékek mellett a hozzájuk kapcsolódó termékek és azok a nyomtatók is megjelennek, melyekkel kompatibilis az adott termék.

Másrészt a 3 lépéses toner- és patronkeresőt is lehet használni, ez a főoldal alján fedezhető fel. Itt a keresés eredményei csoportokba rendezve jelennek meg, még egyszerűbbé téve ezzel a keresést. A nyomtatoalkatresz hu oldalán tehát szinte lehetetlen olyan patront vagy más terméket venni, ami ne lenne megfelelő az otthon lévő nyomtatóhoz.

Miután megtaláltuk a szükséges terméket, érdemes még egyszer meggyőződni arról, hogy valóban a kívánt terméket helyeztük-e a kosárba és tényleg a szükséges mennyiségben tettük-e meg. Ha minden stimmel, eljött az idő a szállítási és a számlázási cím megadására. Előbbi különös jelentőséggel bír, pláne akkor, ha házhozszállítással kérjük majd a postázást. A fizetési mód kiválasztásáról sem szabad elfeledkezni. Ez többféle módon is történhet: lehet bankkártyával azonnal vagy utánvéttel, az átvétel során fizetni. Ez történhet készpénzzel vagy bankkártyával. Ezek mellett lehetőség van az előre utalásos vagy átutalásos fizetés megvalósítására is.

Végül, de nem utolsó sorban jöhet a szállítási mód meghatározása. Arról már meséltem, hogy a szállítás most ingyenes amellett, hogy rengeteg termék akciós, ha több darabot vásárolunk belőle. De a házhoz szállítás mellett a GLS csomagpontba helyezésre is van lehetőség. Ekkor azonban csak előre utalással vagy bankkártyával lehet fizetni. A GLS csomagpontok nagy előnye, hogy hosszabban vannak nyitva és a kézbesítéstől számított 5 napig lehetséges a rendelés átvétele.

Másnap szerencsére meg is kaptuk a patronokat. Miután beraktuk őket a nyomtatóba, azon nyomban ki is nyomtattuk a riasztó használati utasítását. Nem fogjátok elhinni, de csak egy gombot kellett megnyomnunk a rendszer elindításához. Hihetetlen… ha én ezt előbb tudtam volna…