A nagyon csípős dolgok sem riasztanak már senkit

Érdekes, hogy mennyi ismerősöm volt még sráckoromban, akik azt mondták, hogy nem bírják az olyan kaját, ami túlzottan csípős. Ma viszont már oda-visszacserélgetik a chili-tippeket. A minap is javasolták nekem, hogy rendeljek bátran a https://egrichiliagok.hu/ oldalról, mert nagyon jó dolgok vannak ott. És ők már többször rendeltek, fel is keltették az érdeklődésem.

Sok értéket tartunk itthon, ahol élünk, de amikor egy méregdrága italospultot is berendeztünk a feleségemmel, ahol már 90.000 forintos vodkát is tartunk például és az még nem is a legunikálisabb dolgunk a sok közül, úgy döntöttem, hogy beszereltetek egy riasztót.

Nem volt rossz ötlet, mert a konyhát is drága eszközökkel újítottuk fel azóta, de mostanság már nem is járunk el kajálni és nem is rendelünk. Inkább sütünk magunk és mostantól tényleg sok dolgot fogok beszerezni a https://egrichiliagok.hu/-ról, valóban. Szóval mostanában csak jó döntéseket hozok, úgy vettem észre!

Mert mi is megszerettük a chilit, nagyon! És olvasgatok is a témában éppen.

Az elmúlt években a chili szószok egyre népszerűbbé váltak Magyarországon is, ami elsősorban a gasztronómiai trendek globalizációjának tulajdonítható. A magyar konyha hagyományosan ismert az intenzív ízek és a paprika használata miatt, így a chili, mint erősebb, karakteresebb fűszer, könnyen beilleszkedett a helyi ízlésvilágba. A különféle gasztronómiai műsorok, valamint az internetes receptmegosztás hatására a magyar fogyasztók kísérletezőbbé váltak, így nyitottabbá váltak az új ízek, köztük a chili szószok iránt is. Így jutott el ez hozzánk is, végülis.

Ezen túlmenően, a chili szószokkal kapcsolatos tudatosság növekedése is hozzájárult a népszerűségükhöz. Az emberek egyre többet tudnak meg a különböző chili fajtákról, azok erősségéről és egészségre gyakorolt jótékony hatásairól. A chili fogyasztása például serkenti a vérkeringést és gyulladáscsökkentő hatással bír, ami szintén vonzóvá teszi a fogyasztását.

A kulturális nyitottság és a fűszerek iránti érdeklődés növekedése tehát együttesen magyarázhatja, miért váltak a chili szószok népszerűvé Magyarországon, annak ellenére, hogy ez nem számít hagyományos paprikafajtának a magyar konyhában. És persze, hogy miért lettek olyan népszerű boltok, mint az Egri Chiliagok.

Az említett weboldalról, az https://egrichiliagok.hu/-ról úgy látom, mindent be tudok szerezni, ha pikánsabban szeretnénk mi is főzni. Sok-sok termékkategória van itt. A termékeken gyakorta van pontos feltüntetése annak, hogy a csípős-skálán az adott szósz mondjuk hová lőhető be (nem csak úgy viszonylagosan jelzik nekünk)! Savanyúságok is rendelhetők innen, szóval több és jobb a hely annál is, mint aminek látszik. GLS csomagpontra is lehet rendelni, amit én külön díjazok.

Szóval, a kedvenc beszerzőhelyem nekem már megvan. Most nagyon belelkesültem.

Ti szeretitek a chilit?

Ha igen: https://egrichiliagok.hu/

https://egrichiliagok.hu/