Riasztórendszer több szemszögből

Amikor anya meghallotta a rendőr barátnőjétől, hogy rendszeresek a mindennapos betörések, nem volt kérdés a következő lépésünk. Minél hamarabb szerettük volna kiépíteni a riasztórendszerünket. Talán egy-két ügyes kéz elég is hozzá, meg persze az elengedhetetlen eszközök. Meg gondoltátok volna, hogy azontúli költségekkel is jár? Nyilván senki sem fog ingyen ügyelni a házra. Meg egy barátom mesélte, hogy nekik többször beriasztott már, de sosem fenyegető veszély miatt. Valószínűleg csak egy pók kiszaladt a sarokból.

De még ne szaladjunk előre. Tudjátok, hogy mennyi minden kell a felszereléshez? Érdemes ilyenkor az összes szemszögből megvizsgálni a rendszert, mert akkor jön csak rá az ember, hogy nem elég az érzékelőket berendelni. Persze, nyilván az a lényeg. De nem is ragasztják fel saját magukat a falra…

Tudtuk, hogy több csavarra meg tiplik segítségére is szükségünk lesz a munkálatok folyamán. A falu adta lehetőségeink elég szűkösek voltak, de az utazási költséget nem akartuk megduplázni, csak azért, hogy sikerüljön mindent egy helyen megvenni. Ezért végül egy webáruházból, a csavarholding.hu oldaláról rendeltünk, és nem bántuk meg. Azért volt többek között jó választás, mert ezen terméktípusok közül végtelen volt a választási lehetőség. Sokkal egyszerűbb és rövidebb a keresési folyamat, mintha valahol a sorok között kellene bolyongani. Nem beszélve arról, hogy így a kocsiba sem kellett pattanni, hanem szempillantás alatt a kosárba szedtünk mindent, ami a riasztók felszereléséhez elengedhetetlenül szóba jöhetett.

Például a tiplik megválasztása egy olyan mozzanata volt ennek az egész folyamatnak, amire nehezen gondol az ember, ha a riasztók jutnak az eszébe. És lám, mégis a legapróbb részletekre is ügyelni kell, hiszen lényegében ezek a kis mütyürök a szerkezet tartásának alapvető pillérei. A tiplik segítenek a csavaroknak könnyebben behelyezkedni az adott felületbe, így biztosítják a stabil helyrerakást. A csavarholding.hu oldalán rengetegféle tipli és dübel között lehet válogatni, egészen specifikus darabokig bezárólag, mint például a gipszkartonhoz felhasználható műanyag dübel. Ha véletlenül sem akarunk mellélőni, vagy megvan a konkrét elképzelés, dübel-csavar “szettek” is fellelhetőek a kínálatban. Természetesen nem kell egyenként rendelnünk, a legtöbb termék dobozos kiszerelésben egyaránt kapható. A méreteken sem kell aggódni, hiszen feltüntetettek a termékek leírásában. Nyilván ez a legfontosabb paraméter, enélkül nehéz lenne nekiállni dolgozni.

A Csavar Holding nagy előnye még, hogy magyar webáruházról van szó. Sokkal jobban esik magyar vállalkozókat támogatni, mint ismét a multik nagyságának áldozni a kevés megspórolt pénzünket. Az az igazság, hogy jobban meg is bízok a rendszerük működésében, mint például a garanciális ajánlatokban. Az ő cégük szállítási garanciát vállal, ami annyit jelent, hogy az időre meg nem érkező csomagokat személyesen viszik el a helyszínre. Nagyszerű kezdeményezés, hiszen nem minden munka várathat magára több napot. Nyilván nem a saját, DIY programokra gondolok, mint a mienk, de persze mi is örülünk, ha időre itt van a rendelés. Persze ezen nem kellett sokáig aggódni, szuper-megbízhatóak és gördülékenyen lehet vásárolni náluk.

Az ember hamarabb hajlamos megbízni egy olyan áruházban, ahol több éves szakmai tapasztalat áll a háttérben. Nos, ez náluk is igaz. Az oldalon azt is meg lehet tekinteni, hogy mely épületek felhúzásához járultak ők hozzá termékeikkel. A visszajelzés mindig nagyon fontos, náluk pedig ez sem marad ki a felhozatalból. Ajánlom mindenkinek, aki nem szeretne stresszelni, sem boltba szaladgálni, és jó minőségre akar számítani. Ezek azok, amelyek kiemelkedővé teszik a Csavar Holding áruházát a hasonlóakhoz képest. A riasztórendszerünk a tipliknek köszönhetően mostanra már olyan szilárd lábakon áll, hogy egy betörő fejére sem fog ráesni. Elég lesz a sípolás elijesztésnek.