Csináld magad, de csakis tökéletes alapanyagokból!

Le merném fogadni, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hölgy ismerőse, aki a „csináld magad” elv nagy rajongója. És ez a „csináld magad” dolog nem merül ki éppenséggel a bútor restaurálásban, zöldségtermesztésben, vagy a nők lételemében, a főzésben. Akadnak drága hobbik is, én ismerek embereket (kettőt is), akik különleges hobbijaik tárgyainak felhalmozása miatt szereltettek riasztóberendezést a műhelyükbe például! A felhalmozás olyasmi, aminek a végén egyeseknek az életük katasztrófája lenne, ha valaki egyszer betörne hozzájuk, elvinne mindent, ami a hobbijukhoz kapcsolódik, és ők pedig kezdhetnék aztán előröl az egészet…

Vannak olyanok is szép számmal, akik a pipere holmijakat is saját maguknak készítik el! Ez nemcsak azért fantasztikus, mert nagyon jó érzéssel tölt el mindenkit, ha valamit saját maga, a két kezével hoz létre, hanem azért is óriási dolog, mert ha valamit saját magunk csinálunk, akkor pontosan tudjuk, hogy abban a létrehozott dologban pontosan mi is van, hiszen az összetevőket mi választhatjuk ki a saját elvárásainknak, kívánalmainknak megfelelően.

És itt most meg is állhatunk egy szóra! Ugyanis akadnak, akik ezeket az eljárásokat, sőt az összetevőket, és még a beszerzési helyeket is hét lakat alatt tartják, titokként. Sőt, még a nagy cégek is féltve őrzik brandjük, márkáik, termékeik eljárási módját, összetevőik listáját.

Pedig nagy szükség lenne arra, hogy az úgynevezett “handmade” eljárások minél szélesebb körben ismertek legyenek, hisz a mai világban ezek az információk valósággal kincset érnek, mivel minden titkolózás ellenére szinte naponta derül fény olyan dolgokra, amikről nem igazán szeretnénk tudni. Példának okáért arról, hogy mi minden kerül bele a nagykereskedelemben forgalmazott élelmiszerekbe, amiknek nem igazán ott a helyük. Vagy éppen arra derül fény, hogy bizonyos kozmetikumok tele vannak olyan anyagokkal, amik nem válnak javára sem a bőrünknek, sem az egészségünknek. Ezen felül, még ha egészségügyi kockázattal nem is jár egy-egy kozmetikai termék, vagy egyéb pipere termék, azért a mai kor tudatos női vásárlói nagyon is szeretnék tudni, sőt maguk szeretnék meghatározni, hogy mi is van egy-egy termékben.

Ezért is nagyszerű dolog, ha valaki érez magában elég elhivatottságot, és még ideje is van arra, hogy saját maga készítsen el magának mindennapi használatra alkalmas termékeket. Példának okáért hatalmas divat volt régen, de most is az és valószínűleg a jövőben is menő dolog lesz az otthoni szappankészítés, illetve a gyertyakészítés. Ezekhez a dolgoknak az elkészítéséhez pedig még az alapvetően hozzá nem értők is sejthetik nagyjából, hogy formák, és illatok, valamint színezők szükségeltetnek.

Ezeket a speciális kozmetikai alapanyagokat pedig az igazán igényesek olyan helyekről szerzik be, ahol garantált az alapanyagok minősége. Ez nagyvonalakban azt jelenti, hogy „mindentől mentes”, idézőjelesen „tiszta”, természetes termékek találhatók itt. Egy véletlen folytán találtam én is rá egy nagyszerű lelőhelyére a természetes alapanyagoknak, többek között a színezőknek a pipereporta.hu weboldalon, ahol mindent megtalálni, ami csak a gyertya- és szappankészítés és még egy sor egyéb kozmetikai cikk alapjául szolgálhat. A termékek mellett a weboldal még oktatóvideókkal és roppant hasznos tudnivalókat közvetítő bloggal is rendelkezik.

Ha a webáruház oldalán található vízszintes menüsoron lenyitjuk a „Kategóriák” fülecskét, azon belül pedig a „Szappankészítés alapanyagai”-ra klikkelünk, akkor megtalálhatjuk a „Színezők” alkategóriát, melyen belül három nagy termékcsoportból választatunk; az egyik az Eazy Colours kozmetikai színezők, a másik a Glitterek csoportja, a harmadik pedig a Mica porok.

színezők

A Mica por egy olyan ásványi eredetű színezőanyag, amely gyöngyház fénnyel rendelkezik és alapvetően kozmetikumok színezésére szolgál. Tehetjük krémekbe, tusfürdőkbe, fürdő bombákba, szappanokba és természetesen még gyertyákba is.

Az Eazy Colours kategóriába sorolt termékek olyan fantasztikus tulajdonságokkal bírnak, mint például, hogy teljesen allergénmentesek, parabén mentesek és vegánok. Ezenkívül a termék gyártói garantálják, hogy olyan cégekkel nem állnak kapcsolatban, melyek gyermekeket foglalkoztatnak ezen termékek előállítása során, valamint állat kísérleteket sem folytattak a termékek létrehozásakor.

Az Eazy Colours termékek közt olyan csodálatos színeket találhatunk meg a weboldal palettáján, mint a neon narancs, a neon piros, neon limoncello, vagy a neon ametiszt.

Ezek a termékek elsősorban szappanok színezésére szolgálnak és természetesen a színek nem fognak össze semmit sem a szappan használat közben. A termékek rendelésénél 10, 25, 50 és 100 grammos kiszerelések közt válogathatunk.

A szintén a színezők kategóriájába tartozó Glitterek szó hallatán sokaknak elsőként a színes, csillogó-villogó estélyi ruhák jutnak eszükbe. Ezzel nem is tévednek sokat, hisz ez a glitterek elsődleges tulajdonsága. Ezek a glitterek azonban kozmetikai termékekben használatosak, úgy mint: fürdőbombákban, tusfürdőkben, szappanokban. A finom, csillogó porokat egy speciális glitterfújóval kell a különféle anyagokra fújni, ugyanis ekkor nyújtanak csak igazán exkluzív, csillogó hatást.

Ebben a termékcsoportban a webáruházban arany, ezüst és vörösréz árnyalatokat találunk.

A pipereporta.hu webáruházból a rendelés nagyon egyszerű. A kiválasztott termékeket pillanatok alatt a kosárba tehetjük, rendelésünket pedig 2-3 nap alatt fel is dolgozzák. A megrendelt termékek kifizetését előre utalással, utánvéttel és bankkártyás kifizetéssel is megoldhatjuk.

A Pipere Porta boltja fizikálisan Budapesten, a Jókai u. 105. alatt található, ahol a vásárlókat keddtől-csütörtökig, 15 és 17 óra között várják.