Otthonunk biztonsága és a gyerekek

Egyik közeli ismerősöm mostanában egyre jobban elmerült abban a témában, hogy hogyan is tudná a lehető legjobban megvédeni otthonát a betöréstől. Ez megérthető részéről, hiszen a közelmúltban elég sok hasonló eset történt meg a környékén. Ezáltal sokkal hajlamosabbá vált arra, hogy elmerüljön a riasztók világában. Ebben én is tudtam neki segíteni, hiszen én magam is átestem ezen a fázison. Pontosan tisztában vagyok vele, hogy nincs annál nagyobb félelem, amikor az ember háza veszélyben van és ezzel együtt természetesen nem csak az anyagi javakat féltjük, amit otthon tartunk, de a családunk épségét is. Ez mindent felül tud írni. A barátomnak két fia is van, mindketten most lettek középiskolások az elmúlt években, és most kezdenek kicsit kilépni az otthon biztonságából, ami több módon is megvalósulhat persze, de ők a lehető legjobb módot választották erre: diákmunkát kerestek.

A diákmunka keresése persze nem is olyan egyszerű mindig ott a probléma, hogy nem a leginkább megfelelő állásba szalad bele a gyerek, ezért is tanácsos ebben segíteni neki. A segítség ebben az esetben a szülők keresgélése volt, ami során a https://topiwork.hu oldalon kötöttek ki. A Topi Work weboldala egy klasszikus diákmunka kereső oldalnak tűnik – lényegében pedig valóban egy diákszövetkezetről beszélünk az esetében -, viszont nem lehet elmenni amellett sem, hogy a látogató ennél jelentősen többet tapasztal itt. Egy igen egyszerűen irányítható oldalt találunk a https://topiwork.hu linken, ahol úgy tudunk diákmunkák között keresgélni, hogy teljesen azt a benyomást kapjuk, hogy nem is mi keressük a munkákat, hanem azokat nekünk ajánlják fel. A főoldalon találkozunk aktuális kiemelt állásajánlatokkal, ezeket érdemes megnézni, ide gyakran olyan cégek hirdetéseit teszik fel, melyek egy szélesebb kör számára lehet aktuális. Ugyanakkor van lehetőség arra is, hogy az igényeink szerint formáljuk a kínálatot. Maguk az állások igen nagy számban jelennek meg, de ezeket nem árt valamilyen módon picit rendszerezni is, hiszen mindenki máshogy szereti végezni a munkáját. Erre a Topi Work oldalon lehetőség is nyílik, hiszen egy olyan keresővel tudjuk optimalizálni a kutatásunk folyamatát, amit egyből a legjobb állásokhoz juttat minket. 

Ez a kereső a főoldalon egy jól látható központi helyet kap, ide beírhatjuk a paramétereket, amik alapján szűrnénk. Tudunk keresni a munkakör szerint, ami azért is nagyon hasznos, mert a karriert már fiatalon is el tudjuk indítani. Tanácsos olyan munkakört választani, amiben a későbbiekben hasonló módon el tudunk majd helyezkedni és így egy remek kiindulási pontot, sok munkatapasztalatot tudunk a magunkénak. Tudunk földrajzi helyzet alapján is keresgélni, ez a szűrés szintén fontos, hiszen a hozzánk legközelebbi helyeket tanácsos választanunk. Akinek ebben a korban van a gyerek tudja, hogy a munkába járás nagy fejfájást okozhat a gyereknek és akár a szülőnek is, amennyiben az autós közlekedés – például korból adódóan – nem kivitelezhető. Végül pedig kategóriát is tudunk választani. Ez azért jön jól, mert a munkavégzés intenzitása és a munkaórák száma sokaknak fontos kérdés. Itt lehet úgy szűrni az opciókat, hogy akár az iskola melletti szabadidőben is lehessen dolgozni. A Topi Work oldalán nem csak nagy választékot kaphatunk a diákmunka-kereséshez, de egy teljesen funkcionáló diákszövetkezetet is megtalálunk, ami segít abban, hogy az összes szükséges papírmunka időben elkészüljön és egy kapcsolat létrejöhessen a diák és a munkáltató között. A munkát kereső diákok számára mindenképpen tanácsos felkeresni ezt az oldalt legalább egyszer, hiszen itt garantáltan megtalálják a számításukat.