Amikor beriaszt a gerincünk

Én nem tudom, ki hogy van vele, de én úgy tapasztalom, hogy egyre több ember szenved valamilyen mozgásszervi problémától. Példának okáért a családomban is rengeteg a hátfájós vagy derékfájós ember.

Valamelyik nap például apukám felmászott a létrán hogy megnézze, a riasztó megfelelően van-e beállítva. Ez a riasztó egyébként az idegesítő mániája. Beriaszt ugyanis egy csomószor, akkor is pánikot kelt, ha egy macska véletlenül bent maradt éjszakára a lakásban, vagy apu elfelejtette kikapcsolni, és éjszaka még félálomban kimegy a konyhába kajálni.

Mondanom sem kell, hogy az egész vizsgálódása nem ért annyit, amekkora baj történt,  ugyanis ő azt állítja, hogy egy hirtelen mozdulattal úgy beállt a dereka, hogy napokig alig tudott kiegyenesedni.

A fájdalomtól megszólalt a fejében egy másik riasztó is, és az ismerőseitől hallott és rettegett porckorongsérv lehetősége került terítékre. Elkezdett porckorongsérvről szóló cikkeket keresni a neten, és rettenetesen bepánikolt, mert a tünetei abszolút stimmeltek a leírtakkal; kisugárzó fájdalom, érzés zavar, izomgyengeség, valamint a gerincvelő megnyomása során tapasztalható járászavar.

Rettenetesen megijedt amiatt is, mert egyből egyedüli és kizárólagos megoldásként a műtétet vizualizálta maga elé.

Én próbáltam megnyugtatni, hogy azért ennyire nem eszik forrón a kását. Megmondtam neki, hogy utána kell járni mindennek, és ha már tisztában vagyunk a problémával, akkor megfontoltam kell dönteni.

A THERAPY4U Gerincterápiás Központ weboldalára úgy jutottam el, hogy én is a porckorongsérv problémára kerestem rá a neten.

És ahogy a Gerincterápiás Központ információit olvastam, már teljesen megnyugodtam apukámmal kapcsolatban. Mondhatni, amit itt a porckorongsérv konzervatív kezeléséről olvashattam, az teljesen pozitívan hatott rám. Megtudhattam ugyanis azt, hogy valóban nagyon sok esetben – például a derékfájások felét valamilyen porckorong probléma okozza. Ekkor azonban a porckorong kezelésére nem egyből műtéti megoldásra kell gondolni, mivel nagyon sokféle terápia létezik arra, hogy csituljanak a fájdalmak, illetve magát a kiújulást is meg tudjuk előzni, elébe mehetünk azoknak, ha speciális kezeléseken veszünk részt.

A fájdalomhoz vezető út feltárásában, megismerésében is segít a  THERAPY4U Gerincterápiás Központ, hisz alapelvük szerint, ha már az okokkal tisztában vagyunk, akkor könnyebben segíthetünk a kialakult problémán is.

A kezelési lehetőségek pedig roppant sokrétűek.

Ha ellátogatunk hozzájuk, akkor a legelső alkalommal egy általános állapotfelmérés történik, melynek célja, hogy a szakemberek megtalálják magát a fájdalom forrását.

Ez egy alapos, idézőjeles „vallatással” kezdődik, amikor rákérdeznek a probléma kialakulásának vélhető idejére és egyéb körülményeire. Ezután egy fizikai vizsgálat során speciális tesztekkel történik egy felmérés a mozgásszervekre vonatkozóan. Ezt követően történhet meg az első kezelés, melynek célja az, hogy minél előbb csökkentsék a meglévő fájdalmakat.

Természetesen amennyiben olyan jellegű problémát észlelnek a szakemberek, amelynek súlyossága azt kívánja, akkor megfelelő orvoshoz tovább is küldik a pácienseket, valamint ha úgy ítélik meg, hogy a hozzájuk forduló ügyfelek problémáját ők nem tudják megfelelően kezelni, akkor erre alkalmas, más szakembert is ajánlanak.