A vállalkozásodat is biztosítsd be, ne csak az otthonod

Megmondom nektek őszintén, sokáig nem tudtam sokat a riasztókról. Aztán amikor a fővárosba költöztem, később pedig meg tudtam venni magamnak ezt a kis garzont, éreztem, hogy ki kell kupálódnom ebben a témában, ha nyugodtan szeretnék aludni egy nem annyira biztonságos környéken. Így szedtem fel magamra azt a tudást, ami a riasztókkal kapcsolatban a birtokomban van. Nem olyan sok, nem olyan mély, de legalább valami.

Mostanában aminek gyakran utánaolvasok online, az a “kft alapítás törzstőke” keresőkifejezéssel foglalható össze. Saját vállalkozást szeretnék ugyanis indítani, de előbb igyekszem minden információt összeszedni ahhoz, hogy megfontolt döntést hozzak. Azt már tudom, hogy kft alapítás törzstőkéjének 3 millió forintnak kell lennie, az szerencsére meg is van. Ráadásul a kft alapítás törzstőke nem is kell, hogy készpénz legyen. Ugyanakkor például a bt-s formánál nincs szükség egyáltalán induló tőkére. Persze alapvetően más feltételek szerint működik egy bt, mint egy kft, ezt alaposan végig kell zongorázni, mielőtt eldönti az ember, hogy melyik mellett dönt.

Nekem ebben a topcegalapitas.eu nagy segítségemre volt, valószínű náluk fogok székhelyszolgáltatást is igényelni. Az újlengyeli székhelyszolgáltatás nagyon tetszik, mert iparűzési adó fizetésétől mentesül az, akinek ott van székhelye, ráadásul a szolgáltatásba még jó pár dolog beletartozik az ügymenetet illetően, ami könnyebbséget jelent az alapítónak. Ha céget alapítanál vagy módosítanál, akkor is érdemes ellátogatnod a honlapra.